DK

År
2010 / LÆRING

Emne
Skole / Om- og tilbygning

Sted
Ole Klokkersvej 17

Areal
2.400 m²

Rolle
Arkitektrådgiver

Bygherre
Tårnby kommune

Samarbejdspartnere
Rambøll

Miljø
Lavenergiklasse 2

Stade
Opført

Pilegårdsskolen

Funktionalitet
Pilegårdsskolen suppleres med nye klasselokaler, pædagogisk værksted, administration mm., med fokus på nyeste læringsprincipper, herunder udnyttelse af gangarelaer til gruppezoner o. lign.

Der opføres nybyggeri i 1.sals niveau, der samtidig giver skolen en ny hovedindgang. Derudover ombygges eksisterende faglokaler, mediatek, lærerværelse samt nyt administrationsafsnit på i stueetage niveau.

Der har været lagt stor vægt på brugerinddragelse i hele designprocessen.

Bæredygtighed
Arealoptimering, lang levetid på ind- og udvendige materialer og lave driftsomkostninger øger bygningens bæredygtighed.

Økonomi
Byggeriet er udført med skolen i fuld drift. Præfabrikerede bokse monteret på ganske kort tid har sikret et effektivt forløb.

Æstetik
Pilegårdsskolen anlagdes oprindeligt som lave bygninger i gule mursten, der omslutter to grønnegårde med smuk beplantning.

Den ny tilbygning er udført med et enkelt, men stærkt udtryk beklædt med forpatineret og pigmenteret zink. Indvendigt ses på let aflæselige rumligheder og klar farvesætning, som vækker sanser og inviterer til aktivitet.

Skolen har i forbindelse med transformationen fået designet møbler til gruppe-, ophold- og læringszoner.

Bygbarhed
Den primære 1.sals bygning er opført på en ekstra stålkonstruktion og er udført som modulbyggeri. Selve bygningen består af 38 prefab bokse monteret på blot fire dage.