DK

År
2016

Emne
Indretning af råhus / Fremtidsikret lejemåls indretning

Sted
Valby Maskinfabrik 4

Areal
3.500 m²

Bygherre
De Forenede Ejendomsselskaber

Entreprenører & ingeniører

Miljø

Stade
Under opførelse

Montagehallen

Funktionalitet

Den gamle smukke industrihal fra FL Smidth tiden har mange historiske træk, et smukt centralt ovenlys og store eksisterende dobbelt høje stålporte i facaderne. Hvordan skabes fremtidens kontormiljø til fremtidens virksomhed her?

ZESO bistod bygherren med at indrette råhuset, så det blev fremtidssikret. Lejemålet skal være robust til at kunne klare fra ét – til seks lejemål. Al teknik er forberedt til fx flere te-køkkener og mere kabling. Huset kan brandsektioneres efter behov til antal lejemål.

Vi fortolker et kontor landskab som et areal med en kompleks infrastruktur – meget lig planlægning af en by. Derfor kan arealet ikke blot møbleres – det skal planlægges. De faste vægge blev planlagt ud fra, at der skal være mulighed for teamwork eller koncentreret individuelt arbejde. Analyser af dagslyset gav ligeledes oplagte zoner til mere mørkelagte tv-rum, eller lyse arbejdspladser.

Æstetik
De nye rumligheder til kontorarealerne fremstår lyse og nordiske i materialevalget.

Bygbarhed
Indretningen til arbejdspladser opfylder bygningsreglementets krav samt arbejdstilsyntes krav

Bæredygtighed
Der er bevidst arbejdet med et godt indeklima gennem valget af bæredygtige materialer og produkter samt energioptimering i form af LED lys.

Proces og samarbejde
Bygherren er en mangeårig tilbagevendende kunde grundet det gode samarbejde og tilfredsstillende resultater for deres lejere.

Faglige discipliner og kompetencer
ZESO har været involveret i samtlige kompetencer:  Skitsering, projektering, udbud af aptering til råhuset samt udfærdigelse af udlejnings prospekter.