DK

År
2017

Emne
New business class lounge for Menzies Aviation on Pier C, CPH Airport

Sted
CPH Airport / Kastrup

Areal
900 m²

Rolle
Full service consultant

Bygherre
Menzies Aviation

Samarbejdspartnere
MOE A/S

Miljø
Energiklasse 2015

Stade
Completed

Menzies Eventyr Lounge

Funktionalitet
Loungen er designet til at leve op til specifikke kommercielle krav for at sikre en levedygtig business case og styrke Menzies’ brand med respekt for passager lounger. Dette inkluderer tilstrækkelige mængde samt behagelige siddepladser, god service og alt i alt skabe en rar og passende atmosfære for passagererne. Vi har også arbejdet med at opfylde Menzies’ ønske om, at loungen skal reflektere dens lokation i København. Loungen indeholder forskellige siddeområder, et stort køkken/bar og buffet faciliteter, badeværelser med toilet samt bademuligheder og et kontor til administration. 

Bæredygtighed
Der har været fokus på forskellige bæredygtige elementer i projektet. Et af disse fokuspunkter har været et godt arbejdsmiljø for personalet, hvilket har involveret helt nye vinduer for at sikre ordentlige dagslys forhold for kontoret of køkkenet. Grønne planter er et primært design element, og planterne er valgt fra typisk og lokal bevoksning fra danske skove. Naturligt træ er også et af de primære materialer brugt til ‘fit-outtet. Træet kan blive genbrugt, hvis det skulle blive nødvendigt i fremtiden. 

Økonomi
ZESO opholdt et løbende budget igennem hele processen, hvilket gjorde det muligt at justere projektet under design og bygge processen for a sikre at Menzies’ budget blev mødt. Vi brugte dette fokus på budget pro-aktivt for at sikre en maximal design værdi for de midler, der var til rådighed.  

Æstetik
Loungen er designet til at skabe en nordisk og specielt dansk atmosfære, hvor passagerne kan slappe af før deres fly. Dette er opnået ved at gøre brug af naturlige og varme materiale, stor mængde grønne planter, ekstensiv naturligt dagslys og et møbel udvalg som indeholder danske klassiker samt skandinaviske moderne møbler. Alle disse elementer er flettet sammen i en simpel og raffineret komposition, som kommer til udtryk i en specifik underspillet dansk manner. Det eksisterende panorama udsigt over lufthavnen er også et primært design element, så for ikke at forstyrre udsigten har vi holdt afskærmningen mellem de forskellige siddeområderne lav. 

Bygbarhed
Bygbarhed var det primære fokus i de første tegninger på grund af den pressede tidsplan og den komplicerede adgang til byggepladsen inden i selve lufthavnen. Vi havde dette i mente og designede derfor elementer, som stort set kunne fabrikeres forindenog havde en bestemt størrelse i forhold til sikkerhedsscanning/adgangsmuligheder for at sikre hurtig installation på byggepladsen. 

 

I 2018 har Business Traveler Magazine udkåret Eventyr Lounge in CPH Kastrup som en af de top 100 bedste lufthavns lounger.