DE

År
2016

Emne
Nybyggeri – nye boliger

Sted
Julius Vösseler Straße, Hamburg

Areal
20.000 m²

Bygherre –

Samarbejdspartnere
pbr Planungsbüro Rohling AG Architekten Ingenieure

Miljø
Energiklasse 2015  (-)

Stade
Afleveret konkurrenceforslag  nov 2016

 

Julius Vösseler Straße

Æstetik
Tegnestuen har i samarbejde med PBR Architekten afleveret forslag til byhuse og etageboliger på Julius Vösseler Straße i Hamburg. Projektet indpasser sig i omgivelserne i skala, proportionering og materialitet. Området ligger på grænsen mellem by og natur, hvorfor bearbejdningen af gårdrum udearealerne indskriver sig i denne fortælling.

Funktionalitet
ZESO  og PBR har givet deres bud på hvordan byhuse og etageboliger kan udfylde den kileformede grund, således at der skabes tre rekreative og smukke gårdrum med plads til udfoldelse og samvær for beboerne. Ved at skabe en variation mellem byhuse og etageboliger og ved at tilpasse projektet til de omkringliggende omgivelser mht. skala, proportionering og materialitet flettes overgangen mellem by og natur naturligt ind i projektet. Dette forener mulighed for livskvalitet, samtidigt med at skellet mellem by og landzone markeres på en helt unik måde.

Processen og samarbejdet
ZESO har i en længere periode været medspiller i tyske konkurrenceprojekter af denne art – i samarbejde med tyske bygherrer og pbr.