DK

År
2017

Emne
Hotel / Dagligvarebutik

Sted
Teglholmsgade 38

Areal
15.400 m²

Bygherre
Artha Teglholmsgade A/S

Samarbejdspartnere
JL Engineering / MOE Brandrådgivning / Opland Landskab

Miljø
Energiklasse 2020

Stade
Myndighedsprojekt

Hotel Teglholmen

FUNKTIONALITET
I tæt samarbejde med Propreco Development ApS udvikler ZESO Hotel Teglholmen. Bygningen består af seks etager hotel med en stueetage indrettet til 1.500 m² dagligvarebutik samt hotellobby og morgenmadsrestaurant. Hotellet er delt i et trestjernet hotel og et firestjernet hotellejligheder.

BÆREDYGTIGHED
Gården integreres med det tilstødende parkrum med bede og trægrupper for at skabe et samlet grønt rum til gavn for hotellets gæster såvel som forbipasserende generelt. Alle tagflader begrønnes med sedumunderlag, der afleder regnvand og understøtter områdets biodiversitet. Gavle og lukkede facader mod gården beklædes med klatreplanter.

ÆSTETIK
Bygningen indpasser sig til stedet ved at følge krumningen langs Teglholmsgade og trappe ned mod det bagvedliggende grønne park-rum. Stueetagen er indbydende med brede vinduespartier, der åbner op for livet i bygningen, og træbeklædte flader der er rare at røre ved.

Facaden er inspireret af stedets rige industrihistorie, og er beklædt med changerende plader i fiberbeton og vekslende vindueslysninger, der skaber variation og dybde i udtrykket.

BYGBARHED
Bygningen er rationelt bygget op af en bærende betonkonstruktion hvorpå lette facadeelementer monteres. Badekabiner leveres med alt inventar præinstalleret, og indvendig aptering udføres effektivt med oprejste gipsvægge.