DK

År
2021

EmneMuseum

RolleTotalrådgivning

Areal3.500 m2

BygherreJEUDAN Projekt & Service A/S
ENIGMA – Museum for post, tele og kommunikation

Samarbejdspartnere
Trørød Entreprise A/S
JL Engineering A/S
Regnestuen ApS

StadeUnder opførelse, forventes færdig medio 2022

Sted
Øster Allé 1, 2100 København Ø

ENIGMA

Ved Trianglen på Østerbro, lige ved Fælledparken, ligger den gamle smukke postbygning fra 1922, som er tegnet af den Kongelige Bygningsinspektør Thorvald Jørgensen. Det gamle posthus er nu overtaget af JEUDAN Projekt & Service A/S fra POSTNord. JEUDAN har i forlængelse af at overtage ejerskabet valgt at udvide og nyindrette bygningen, da de nye lokaler skal være hjem for ENIGMA – Museum for post, tele og kommunikation. Denne transformations proces er ZESO Architects stolte af at kunne være en del af.

Den originale hovedbygning fra 1922 skal istandsættes og den nyere sidebygning fra 1972 ombygges med nye flotte facader. Transformationen skal give plads til nyindrettede udstillingslokaler for de daglige museumsgæster. Udover dette skal der også være rum til, at skoler/institutioner kan besøge og have engagerende fællesaktiviteter.

De nye istandsatte bygninger, lokalerne og den fremtrædende beliggenhed vil forhåbentligt bidrage positivt til gæsternes museumsoplevelse samt give ENIGMA rammerne til at skabe nye og spændende udstillinger. Museet forventes at blive indviet, officielt foråret 2023.