DK

År
2016 - 2018

Emne
Helhedsplan / Nyt receptionsområde / Ombygning Fløj D

Sted
Vejlands Allé 200

Areal
Ankomst Reception Lounge Bar  / 2.000 m²
Værelsesfløj / 800 m²

Bygherre
Danhostel Copenhagen Amager

Samarbejdspartnere
JL Engineering / Opland Landskab / HK BYG / Kompleet

Stade
Udført

Danhostel Copenhagen Amager

Funktionalitet
ZESO har igennem en helhedsplan genskabt Danhostel Copenhagen Amager, som et opgraderet, nordisk og hyggeligt miljø til overnattende gæster.

Indendørsfaciliteter er opgraderet ligesom det omkringliggende landskab. De ansattes arbejdsgange er forbedret igennem gentænkning af organisationen og daglige rutiner, hvor synlighed og tilstedeværelse med gæster er prioriteret. Det er nu samvær og tilfældige møder, som skaber gode relationer på rejsen. Det danske term hygge, som internationale gæster er nysgerrige på, er til stede på flere niveauer i ZESOs designede møbler som reoler, bar, reception og sidde nicher. Der er tillige bygget 16 nye værelser i Fløj D, hvor optimeret værelser til 2-4 personer

Æstetik
Hostel’et ligger smukt i den unikke natur i Amager Fælled. Hovedkonceptet for opgraderingen er at inddrage natur elementer i alle aspekter. Lokale dyrearter kan ses i montrer i den markante reolvæg. Informationer om plantearterne kan læses om i biblioteks reolen ved indgangen. Materialer er birketræ, cedertræ, mos vægge, betongrå gulve og genbrugs grønne sidde gummimåtter i nicherne.

Den nye Fløj D er beklædt med cedertræ og indpasser sig med de andre fløje. Der er nu indbygget ovenlys i gangområderne, så man kan kigge stjerner. Materiale valget er nordisk med træmøbler, grønne vægge og tæppe, der går fra grå til grøn. Rumligheder fremstår indbydende, lyse og nordiske i materialevalget.  Plantearter som siv og engblomster skaber en velkendt stemning herunder med et smukt lilla spirende skyggebed med vandkunst ved loungen.

Bæredygtighed
Helhedsplanen afspejler, at Danhostel Copenhagen Amager tænker miljømæssigt, økonomisk og socialt bæredygtigt: Dette formidles til deres gæster via de fysiske rammer. Der er lagt vægt på driftssikre løsninger og materialer, der patinere flot samt et bedre mikro klima igennem større bio-diversitet for det nære området igennem ny beplantning. I ombygningen af Fløj D er der arbejdet med et godt indeklima igennem bæredygtige materialer og produkter. Tilgængelighed er tillige forbedret.

Proces og samarbejde
Danhostel Copenhagen Amager ligger i en naturzone med restriktive forhold. Rådgiver har bistået med at få tilladelser til samtlige ombygninger i tæt dialog med Naturstyrelsen og TMF.

Faglige discipliner og kompetencer
ZESO har været involveret i samtlige kompetencer: Programmering. Konceptudvikling og skitsering. Projekt- og projekteringsledelse. Udbudshåndtering og fagtilsyn.