• 10. januar / ZESO har vundet Finger E byggeriet i Københavns Lufthavn

  ZESO vinder Finger E udbygning i Københavns Lufthavn – 22.000 m2 – nybygning

  Video (1,22 min.) – ZESO i CPH

  Københavns Lufthavne A/S har netop løftet sløret for de første massive byggeprojekter, der skal medvirke til at realisere planen om at skabe plads og faciliteter til 40 mio. passagerer og 17 nye langdistanceruter. ZESO Architects har i team med Vilhelm Lauritzen Arkitekter og rådgivningsvirksomheden COWI vundet projektering og design af Finger E-byggeriet. ZESO har desuden været involveret i projekterne, Terminal 2 LTE Etape 2 – som anden etape af en gennemgribende flowudvidelse og modernisering af landsideterminalområderne – samt den nyåbnede fleksible Wide Body Busgates i Københavns Lufthavn.

  Finger E arkitektteam

  ZESO og VLA har sammen dannet et arkitektteam, som kombinerer vores ekspertise og erfaring i projekter for Københavns Lufthavn. ZESO har tegnet flere projekter for CPH inden for de sidste 3 år, bl.a. den omfattende renovering af Terminal 2 samt udviklingen af Wide Body Busgates i Finger C. Samtlige lufthavnsprojekter har været varierende i karakter og skala og afspejler teamets brede kompetencer. På Finger E er ZESO og VLA som hold ansvarlig for arkitektur, konceptudvikling og skitsering, projektering, udbudshåndtering samt tilsyn.

  ZESOs partner og segmentleder for Aviation, Kelly Andrew Nelson, som har rollen som ansvarlig for arkitekturen på Finger E, fortæller:

  ” Det har været afgørende at skabe et moderne lufthavnsbyggeri, som håndterer fremtidens behov ift. flystørrelser, fleksibilitet og effektivitet i en arkitektur, som opleves som en nyfortolkning af det skandinaviske udtryk, som CPH er kendt for. Arkitekturen skal sikre, at man som passagerer ikke er i tvivl om, at man er i København. Den ’livability’, som København efterhånden er blevet verdenskendt for som by, skal også opleves som passager i lufthavnen. Dvs. effektiv men uhøjtidelig og overalt behagelig at være i som passager

  Arkitekturen i Finger E skaber rammerne om en rolig og overskuelig passageroplevelse

  Finger E´s arkitektoniske identitet skabes igennem en gen- og nyfortolkning af lufthavnens eksisterende skandinaviske designkarakter. Bygningens arkitektur kombinerer således videreførelsen af Københavns Lufthavns identitet, samtidigt med at der implementeres nye tiltag, som forankrer arkitekturen i såvel nutiden som fremtiden.

  Den særlige københavnske stemning skabes gennem integrering af store mængder dagslys, en materialesammensætning, der overvejende består af varme, naturlige materialer samt en overordnet enkelthed og rationalitet, der føres videre fra det eksisterende terminalkompleks.

  Bygningen er planlagt til at kunne modtage passagerer den 1. april 2019.

  ZESO glæder sig til vores fremadrettede AVIATION samarbejde, som en del af CPH´s store lufthavnsudvidelsesplaner.

  Presseomtale:

  Links:

  CPH

  International Airport Review

  ZESO projektside – Aviation Finger E

  Se også:

  TV2 – http://nyheder.tv2.dk/samfund/2016-12-16-koebenhavns-lufthavn-med-voksevaerk-saadan-kommer-den-til-at-se-ud

  DR – http://www.dr.dk/nyheder/penge/koebenhavns-lufthavn-tager-hul-paa-ny-tilbygning

  Building-Supply – http://www.building-supply.dk/article/view/309019/skandinavisk_udtryk_nyfortolkes_i_stort_lufthavnsbyggeri

  Bygtek – http://bygtek.dk/artikel/byggeri/vinderteamet-til-finger-e-byggeriet-er-fundet

  Ejendomswatch – http://ejendomswatch.dk/Ejendomsnyt/Raadgivere/article9283211.ece

  Molio/Bygnet – http://molio.dk/bygnet/nyhed/article/se-hvem-der-skal-projektere-udvidelsen-af-koebenhavns-lufthavn/?utm_medium=email&utm_source=apsis-bygnet

  Finger E