• 26. juni / Porten til Grønland

    ZESO er i samarbejde med COWI og Masanti udpeget som vinder af konkurrencen om tre nye lufthavne i Ilulissat, Nuuk og Qaqortoq. Grønlands hidtil største infrastrukturprojekt i nyere tid har dermed fået sin fysiske form. Vinderforslaget fremhæves for sine funktionelle, fleksible og markante løsninger i samtlige tre byer.

    CEO Founding Partner, Kreativ Direktør Torben Juul: Vi har kombineret vores tekniske viden om, hvordan en lufthavn skal fungere med en æstetisk tilgang og forståelse for klimaet, der tilsammen har skabt det, ZESO altid stræber efter – arkitektur bundet i stedet, klimaet og kulturen. Vi ser frem til at bidrage til en ny æra af det grønlandske samfund.

    Med vinderforslaget har ZESO cementeret sin position indenfor udvikling af lufthavne og den sammenhængskraft dette knudepunkt og mødested har for samfundet. Særligt identitet og at gøre bevægelsen igennem lufthavnen til en oplevelse er fokus i ZESOs aktuelle projekter, som også tæller Finger E i Københavns Lufthavn i Kastrup.