• 24. marts / Fremgang i Nuuk

    I sidste uge var Mads Raagaard-Glad i Nuuk for at tilse fremgangen af de kommende lufthavnsbygninger. I november da Colm MorganKelly Nelson og Mads sidst var i Nuuk, stod blot en stålkonstruktion som udgjorde den nye terminalbygning. Siden da har der været betydelig udvikling, og det er altid tilfredsstillende at være til stede på byggepladsen og overvære processen.

    De indvendige elementer er under opførelse i form af vægge og dækkonstruktioner. Udvendigt er terminalbygningen ved at være lukket og de første facadeplader ved at blive monteret, hvilket vi især glæder os til se færdiggjort. Bygningernes udvendige udtryk vil relatere sig til det naturskabte Grønland, og er inspireret af det markante landskab som karakteriserer området omkring Nuuk.

    Udover terminalbygningen har ZESO Architects også designet tilhørende flyveledertårn og servicebygning. Projektet er udført for MT Højgaard Danmark International og Kalaallit Airports Group i samarbejde med Spangenberg & Madsen Rådgivende Ingeniørfirma A/S og Gade & Mortensen Akustik A/S.