• 10. marts / Aviation + Connectivity

  Det er ikke nogen hemmelighed at vi, hos ZESO Architects, er glade for vores engagement og specialist viden inden for aviation.

  Vi er inspireret af luftfartens evne til at binde mennesker sammen og drive betydningsfuld udvikling. Lufthavnen er, som kritisk infrastruktur, et væsentligt, komplekst og offentligt knudepunkt, som betjener en by og dens region.

  Vi ser arbejdet med lufthavne som en naturlig forlængelse af vores ønske hos ZESO Architects, om at løse komplekse problemer igennem en balanceret tilgang, hvor vi imødekommer den moderne lufthavns særlige krav på sin vej mod at blive fremtidens grønne transport knudepunkt.

  ZESO Architects har bistået udviklingen af Københavns Lufthavne de sidste 10 år. Her har vi bevidst arbejdet med projekter af forskellige typer og skalaer for at opbygge en helhedsforståelse af den komplekse byggemasse, som udgør den moderne lufthavn. ZESO Architects har bl.a. været med til at effektivisere Terminal 2 Landside, designe den ny Finger E og Terminal 3 Airside projekter i samarbejde med VLA samt designe Eventyr Lounge i Finger C for Menzies.

  ZESO Architects står også for designet af de kommende lufthavnsterminaler i Nuuk og Qaqortoq. Opgaver hvor tilgangen bygger på stor ydmyghed og respekt for naturen og kulturen i Grønland og relationen herimellem. Dette arbejde, kombineret med design for Vagar Lufthavn og Aarhus Airport, har givet os en særlig erfaring indenfor de specielle forhold og udfordringer som er knyttet til udviklingen af regionale lufthavne. Vi glæder os til at bringe den erfaring videre til andre lufthavne i Danmark og norden.

  ZESO har også udført flere masterplanlægningsopgaver for bl.a. Københavns Lufthavne, Vagar Lufthavn og Aarhus Airport. Vi har netop styrket disse kompetencer med ansættelsen af Christina Okai Mejborn, tidligere senior masterplanner fra Københavns Lufthavne og ser derfor frem til at øge vores indsats i masterplanlægning fremadrettet.