DK

Year
2016

Emne
Retail Indretning. Ombygning af kontorareal. Spaceplanning. Aptering. Facaderenovering. Bygherrerådgivning

Sted
Valby Maskinfabrik, 2500 Valby

Areal
ca. 11.000 m² ialt – erhverv, retail, kontor

Bygherre
De Forenede Ejendomsselskaber

Entreprenører & ingeniører

JL Ingeniører

Miljø
Flere Lavenergiklasse over årene

Stade
Opført & Under opførelse

Valby Maskinfabrik / Erhvervslejemål

Funktionalitet

De oprindelige bygninger fra FL Smith tiden er af høj kvalitet og har en stærk historie på stedet. Der er dog altid udfordringer i transformationer af ældre industri bygninger til nutidssvarende bygninger, kontormiljøer og omgivelser. I hvert projekt har vi analyseret de pågældende bygninger rammer, muligheder og udfordringer for at udnytte kvadratmeterne bedst muligt til de nye lejere/ købere.

ZESO Architects har været involveret i flere nybyggerier og renoveringer på områder bla. : P2 Hallen, Modelværkstedet, Markedtenderiet, Gearhallen, Erhverv langs Gammel Køge Landevej, Erhverv langs Vigerlevs Alle, Erhverv langs Kirsten Walthers Vej.

Æstetik

Den store kulturarv fra området indarbejdes i samtlige projekter og forstærker den nye identitet af området “Valby Maskinfabrik”. Renoveringerne er gennemført med stor respekt for området. Al projekteret aptering afspejler en særlig stemning på stedet.

Bygbarhed

Oftest med korte deadlines er projekterne blevet gennemført med tilfredse brugere og ejere. Der har været store hensyn til miljøsanering og grundet stor erfaring med renoveringer er tidsplanerne overholdt.

Bæredygtighed

ZESO Architects stræber altid efter at inkorporer energirigtige løsninger, samt vælge materialer der sikrer et sundt indeklima.

Anvendte værktøjer

  • Skitserende programanalyse af interiør
  • 3D visualiseringer, illustrationer
  • 3D simulering af dagslys
  • 3D projektering i REVIT
  • Succesiv kalkule med markedspriser på håndværkerudgifter, byggeindeks og huslejepriser
  • Vidensdeling – BygErfa, SBI-anvisninger, normer, BR og ”Eksempelsamling om brandsikring og byggeri”

Processen og samarbejdet
Bygherren er en mangeårigt tilbagevendende kunde grundet det gode samarbejde og tilfredstillende resultater for deres lejere.

Leverede faglige discipliner og anvendte kompetencer
ZESO har været involveret i samtlige kompetencer: Bygherrerådgivning, skitsering og projektering af aptering, space planning