DK

Year
2016

Emne
Disponering af kontorareal. Space planning. Projektering af Aptering. Bygherrerådgivning. Visualisering og Prospekter til udlejning.

Sted
Valby Maskinfabrik 4

Areal
3.500 m² / eksisterende hal, tre nye indskudte etager

Bygherre
De Forenede Ejendomsselskaber

Arkitekter
CF Møller / ZESO Architects

Entreprenører & ingeniører

Miljø
Lavenergiklasse 2010

Stade
Under opførelse

Montagehallen

Funktionalitet
Den gamle smukke industri hal fra FL Smith tiden, har mange historiske træk, et smukt centralt ovenlys og en tydeligt stål konstruktion. Hvordan skabes fremtidens kontormiljø til fremtidens virksomhed her?

ZESO Spaceplanning fortolker et kontor landskab som et areal med en kompleks infrastruktur – meget lig planlægning af en by. Derfor kan arealet ikke blot møbleres – men det skal planlægges. Vores koncept “Videns Kontoret” har et centralt torv i stuen ved indgangen og kantinen. På 1. etagen er der indarbejdet forskellige arbejds- og mødearealer som mindre bydele. Medarbejderen beslutter selv på dette “Videns Kontor”, i hvilken rytme, på hvilken måde og på hvilken lokation, der findes de bedste forhold til den respektive aktivitet. Der er mulighed for Teamwork eller koncentreret individuelt arbejde.
Zonerne som Zeso´s koncept “Videns Kontoret” indeholder er : Torvet, Arbejdszonen, Projekt kontor, Lounge Arbejde, Bibliotek, Stille rum, Møde rum, Udendørs arbejde, Privat Box, Sofa Arena, Printshoppen, Teamwork Bænken.

Æstetik
De nye rumligheder til kontorarealerne fremstår lyse og nordiske i materialevalget.

Bygbarhed
Bygningsændringerne opfylder bygningsreglementets krav samt arbejdstilsyntes krav

Bæredygtighed
Der er bevidst arbejdet med et godt indeklima gennem valget af bæredygtige materialer og produkter samt energioptimering i form af LED lys.

Anvendte værktøjer

  • Skitserende programanalyse af interiør
  • 3D visualiseringer, illustrationer
  • 3D simulering af dagslys
  • 3D projektering i REVIT
  • Succesiv kalkule med markedspriser på håndværkerudgifter, byggeindeks
  • Vidensdeling – BygErfa, SBI-anvisninger, normer, BR og ”Eksempelsamling om brandsikring og byggeri”

Proces og samarbejde
Bygherren er en mangeårigt tilbagevendende kunde grundet det gode samarbejde og tilfredstillende resultater for deres lejere.

Faglige discipliner og anvendte kompetencer
ZESO har været involveret i samtlige kompetencer: Bygherrerådgivning, skitsering og projektering af aptering, space planning