DK

År
2003

Titel
Hummeltofteskolen

Emne
Idrætshal

Sted
Grønnevej 218 / Virum

Areal
1.250 m²

Bygherre
Lyngby-Taarbæk kommune

Samarbejdspartnere
Wiberg Arkitekter / Witraz Arkitekter

Miljø
BR95 Lavenergibygning klasse 1

Stade
Opført

Hummeltofteskolen

Funktionalitet
Bygningen har et asymmetrisk snit, der giver maksimal rumlighed i hallen, mens gang og omklædningsfaciliteter, der kræver lavere loftshøjde, favnes af asymmetrien. Fra skolegården og sportspladsen opleves hallen som et aktivt og naturligt element, hvor vinduespartiet binder aktiviteterne ude og inde sammen. Hallen er placeret syd for de oprindelige bygninger i forlængelse af skolebygningen.

Bæredygtighed
Arealoptimering øger bygningens bæredygtighed.

Økonomi
Bygningskomponenter og konstruktioner er gedigne materialer, der generelt kræver lavt vedligehold og patinerer smukt.

Æstetik
Hallen ved Hummeltofteskolen udgør et flot arkitektonisk element, som samtidig respekterer de oprindelige bygninger.

Det arkitektoniske udtryk er enkelt og klart med et markant tegltag, store rolige facader af cedertræ og et enkelt vinduesparti, der vender ud mod sportspladsen og spænder i hele bygningens længde. Rammekonstruktionens ubehandlede træ giver grafisk varme og kontrast til den indvendige eternitbeklædning. Eternitbeklædningen bruges som tavle til skæg og ballade – og store sportslige strategier.

Bygbarhed
Hallen er en simpel rammekonstruktion, med krydsafstivninger ved det langsgående vinduesparti. Rammekonstruktionen giver den ønskede, maksimale rumlighed.

 

 

 

 

Kontakt
Malene Holmsgaard

Malene Holmsgaard

Segmentleder LEARNING/CARE / Partner

Arkitekt DGNB

+45 31174548 / mhg@zeso.dk

Lignende projekter