Vejlands Allé

År
2016 - 2018

Emne
Helhedsplan, nyt receptionsområde, ombygning af Fløj D

Sted
Vejlands Allé 200
2300 København S

Bygherre
Danhostel Amager

Areal
2.500 m² – eksisterende byggeri

Stade
Under opførelse

Danhostel Amager

Funktionalitet
Danhostel Amager har bedt Zeso Achitects om at bistå med at udtænke en helhedsplan for Hostellet, herunder videreudviklingen af deres brand, opgradering af deres faciliteter både indendørs og udendørs. Logistikken i huset har også skullet omtænkes, grundet den fremtidige campingplads. Yderligere ombygges Fløj D, hvor værelserne bliver optimerede til 2-4 personer – alle værelser med eget bad/toilet.

Æstetik
Danhostel Amager ligger smukt i den unikke Fælled. Alle materialer, indvendigt som udvendigt, afspejler naturmaterialer.

Den nye Fløj er beklædt med cedertræ og indpasser sig med de andre fløje. Indvendigt projekteres der fem funktionelle og karakterisktiske “Natur-Reoler” med elementer som “grøn beplantet væg”, udstilling af lokal natur etc. De renoverede rumligheder fremstår indbydende, lyse og nordiske i materialevalget.

 

Bæredygtighed
I projekteringen af ombygningen af Fløjen er der bevidst arbejdet med et godt indeklima, igennem valget af bæredygtige materialer og produkter. Helhedsplanen afspejler generelt, at Danhostel Amager tænker miljømæssigt og socialt bæredygtigt, og dette vil de gerne formidle til deres gæster via de fysiske rammer.

Værktøjer vi har brugt:
Skitserende programanalyse – idéudvikling
3D visualiseringer, illustrationer
3D projektering i REVIT

Miljøanalyse
Succesiv kalkule med markedspriser på håndværkerudgifter, byggeindeks og huslejepriser.

Vidensdeling – BygErfa, SBI-anvisninger, normer, BR og ”Eksempelsamling om brandsikring og byggeri.”

Processen og samarbejdet
Danhostel Amager ligger i en naturzone med restriktive forhold. Derfor skal enhver ombygning igennem Naturstyrelsen og i høring.  Rådgiver har bistået med at få tilladelser til samtlige ombygninger. Den vellykkede bygherreproces er medvirkende til at skabe et vellykket Hostel for fremtiden.

Leverede faglige discipliner og anvendte kompetencer
ZESO har været involveret i samtlige kompetencer: Programmering. Konceptudvikling og skitsering. Projekt- og projekteringsledelse. Planlagt: Udbudshåndtering og fagtilsyn.

Kontakt
Mads Raagaard Rasmussen

Mads Raagaard Rasmussen

Projektleder / Bygningskonstruktør MAK

+45 22585836 / mrr@zeso.dk

Mia Scheel

Mia Scheel

Partner / Arkitekt MAA DGNB

Segmentleder COMMERCIAL

+45 60869068 / msc@zeso.dk

Torben Juul

Torben Juul

CEO Founding Partner / Kreativ Direktør

Arkitekt MAA

+45 28575557 / tju@zeso.dk

Lignende projekter