Sichuan, China

År
2017

Type
Educational Building

Location
Midweat,China

Area
27, 350 m²

Client

Architect
ZESO Architects

Partners
Design and Research Institute of Architecture, South China University

Environment Standard
Energy Class 2020

Stage
Project Designing

Chinese primary school in Danish model

The design of the primary school is based on the three key words of tradition, modernity and nature. On the one hand, the project respects the local natural conditions and culture, on the other hand, it applies modern educational concepts and sustainable technologies, thinking about how dose Danish educational architectural design concepts apply in China.

The project hopes to make the building into some units surrounded by the natural environment, and to insert each building unit according to the terrain, while the indoor and outdoor spaces can be closely linked, so that the users are fully in the natural and ecological environment.

Economy

The terrain around the base is undulating and backed by hills. The layout of the campus is arranged according to the topography, minimizing the transformation to the environment. So that it not only integrates the surrounding natural environment, but also reduces construction costs.

The local climate is hot and the sun is strong. So that we will extend the roof and platform of the building to create an activity and shade space. The platform serves as both a traffic and shade space, while meeting the lighting and natural ventilation requirements even saving the construction cost.

Functionality

The classroom we designed can meet the need of traditional Chinese education mode. Besides, we also hope the tables and chairs can be placed more flexibly in actual use. Our design allows students divide to small group and sit face to face in order to suit creative and teamwork courses. All above this is an attempt to integrate local traditions with Danish educational concepts.

In addition to meeting the necessary teaching needs, we have designed a covered corridor outside the classroom, making it not only a transportation space, but also a shared space for students’ after-school life, which can satisfy social, extracurricular activities, outdoor teaching, etc.

Sustainability

The classrooms are designed for sustainable energy conservation based on local climate characteristics, with strong permeability of vision and ventilation. At the same time, sustainable design will save costs of conditional equipments.

Kontakt
Jibo Chen

Jibo Chen

Arkitekt

Segmentleder CHINA

+45 70202821 / jch@zeso.dk

Lignende projekter